Zoeken

Samenwerking met studenten Avans Hogeschool (2)

VolkerWessels Vastgoedbeheer (een handelsnaam van HOMIJ) doet samen met twee groepen studenten van AVANS Hogeschool Breda onderzoek naar de toepassingsmogelijkheden van predictief onderhoud. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij ons project Integraal onderhoud Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Bericht2 onderzoekVU.jpg

Jury Elfers, Projectmanager bij VolkerWessels Vastgoedbeheer:

“Wij onderhouden zeven panden van de VU, met een totaaloppervlakte van meer dan 200.000m2! Het oudste gebouw stamt uit 1969 en het nieuwste gebouw is net opgeleverd. Om het onderzoek in te kaderen, is besloten dat we ons volledig richten op een vitale installatie die bij uitval veel schade kan veroorzaken; de luchtbehandelingskasten.

We kozen twee grote luchtbehandelingskasten (60.000 m3 /h) uit het Wis- en Natuurkunde gebouw als onderzoeksobjecten. In dit pand met verschillende laboratoria zijn in totaal meer dan 300 luchtbehandelingskasten aanwezig. Deze installaties zijn voorzien van een QR-code, waarmee we binnen enkele seconden de historie van de installatie (o.a. storingen en energieverbruik) in beeld krijgen. Dit wordt uitgebreid vastgelegd in ons onderhoudsmanagementsysteem Archibus. De studenten van AVANS Hogeschool analyseren deze data en helpen ons met het ontdekken van trends en het maken van uitgebreide storingsanalyses. Daarnaast krijgen we van de studenten gericht advies over het bedrijfskundig implementeren van predictief onderhoud.

De studenten werken volgens de Reliability Centred Maintenance Methode, een verbetermethodiek in onderhoudsmanagement. Het onderzoek is niet alleen ‘bureau-onderzoek’, de studenten komen ook langs op locatie en worden door onze techneuten uitgebreid rondgeleid en bekend gemaakt met de techniek. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

De samenwerking bevalt erg goed en we zien uit naar bruikbare resultaten!”