Zoeken

Nieuwe partijen voor onderhoud bij NS Onderhoud & Service

Strukton en VolkerWessels Vastgoedbeheer (een handelsnaam van HOMIJ) verzorgen de komende zes jaar het onderhoud aan werkplaatsen, magazijnen en terreinen van NS Onderhoud & Service. Na een Europese aanbesteding zijn op vrijdag 3 mei de handtekeningen gezet onder de contracten met een totale waarde van circa 10 miljoen per jaar.

20190503 Overeenkomst NS onderhoud-1.jpg
20190503 Overeenkomst NS onderhoud-1.jpg

De portefeuille telt ruim 480 objecten. Dit varieert van een afdak tot werkplaats en van container tot kantoorruimte. NS is eigenaar van deze objecten. Voorheen werd het onderhoud landelijk door meer dan 250 leveranciers gedaan, met deze aanbesteding is dat terug gebracht tot twee partijen.

VolkerWessels Vastgoedbeheer gaat het onderhoud in Zuidwest Nederland verzorgen en Strukton Worksphere in de overige regio’s. Naast het feit dat het aantal leveranciers met deze overeenkomst is beperkt, is ook preventieve sturing geborgd door middel van meerjarige onderhoudsplannen. In deze onderhoudsplannen is de kwaliteit van het onderhoud afgestemd en de continuïteit van het proces geborgd.