Zoeken
Hoftoren Den Haag vanaf boven

Gunning Hoftoren 2023

We zijn trots te kunnen melden dat VolkerWessels Vastgoedbeheer (handelsnaam van Homij) wederom het vertrouwen heeft gekregen van het Rijksvastgoedbedrijf om de Hoftoren te onderhouden. De nieuwe overeenkomst gaat in per 2024 en betreft het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud, evenals bijkomende werkzaamheden aan alle elektrotechnische, klimaattechnische, transporttechnische installaties en bouwkundige elementen.

De afgelopen negen jaar heeft VolkerWessels Vastgoedbeheer reeds het integrale onderhoud uitgevoerd aan de Hoftoren. Na afloop van het contract heeft onlangs een nieuwe aanbesteding plaatsgevonden. Het doel van de nieuwe opdracht is de integrale instandhouding van de Hoftoren tot aan de geplande renovatie. Naar verwachting tussen 2028 en 2030.

Voor de komende onderhoudsfase staat een duurzaam functioneren van het gebouw centraal. Uiteraard met aandacht voor de gebruikers in het gebouw en het borgen van de integrale veiligheid. Tegelijkertijd wordt een efficiënte en kosteneffectieve aanpak verwacht richting de geplande renovatie. Deze aanpak wordt verwerkt in het duurzame instandhoudingsplan.

Met deze hernieuwde samenwerking blijft VolkerWessels Vastgoedbeheer werken aan de duurzame instandhouding van een van de meest iconische gebouwen in Den Haag.