Zoeken

Contract onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) ondertekend

Op woensdag 30 september 2015 hebben de gemeente Den Haag en bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw het contract ondertekend voor het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) te Den Haag. Namens de gemeente Den Haag tekende wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) het contract met Peter van Dijk (Boele & van Eesteren) en Frans Snaaijer (Visser & Smit Bouw). De ondertekening vond plaats in het woonhuis van het NDT, één van de toekomstige gebruikers.

171569_fullimage_OCC_BvE-VSB_turfplaza_nacht.jpg

Design, Build en Maintain

Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw heeft een integraal plan gemaakt voor een nieuw onderwijs- en cultuurcomplex waarin de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Koninklijk Conservatorium, het Nederlands Danstheater en het Residentie Orkest en gezamenlijk worden gehuisvest. Naast het ontwerp en de realisatie van het OCC wordt het gebouw ook 25 jaar door het consortium onderhouden.

Consortium

Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw zijn beide VolkerWessels-ondernemingen. Het consortium heeft het volgende team van gerenommeerde ontwerp- en bouwpartners samengesteld: HOMIJ Technische Installaties, VolkerWessels Vastgoedbeheer, Architectenstudio HH, Jo Coenen Architects & Urbanists, Theateradvies, LBP | Sight, Studio DAP, Aronsohn raadgevende ingenieurs en Ingenieursburo Linssen. De integrale aanpak en samenwerking van dit team heeft gezorgd voor het winnende ontwerp dat er nu ligt.